網際論壇 - 星座 / 命理討論 - 星座解析 / 守護星 - 哪個星座最多情?
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 幫助

免費線上小說
動漫分類 : 最新上架熱門連載全本小說最新上架玄幻奇幻都市言情武俠仙俠軍事歷史網游競技科幻靈異 ... 更多小說

作者:
標題: 哪個星座最多情? 上一主題 | 下一主題
  黑暗上帝
  金卡會員 
  黑暗的霸者

積分 14855
  發文 437
  註冊 2005-8-30
  來自 天堂
  狀態 離線
#1  哪個星座最多情?

分開4個唔同屬性,check下邊個星座最長情?最抵得諗!

<因為屬性唔同,有一d系列的星座出晒名專一,有d亦出晒名花心,為免太過一面倒,所以用同屬性的比較。>

「土星人」....

出晒名踏實同思想舊派的土象星座,對於愛情的睇法當然亦都比較穩定,一般都屬較專一類型。

專一排行榜:

男子組

第1名金牛男

金牛男對愛情慢熱,佢會花好長時間先可以投入一份感情之中,同樣地都要花番好長的時間先可以抽離份感情,所以要講專一,基本上冇人係佢對手,一面倒。

第2名山羊男

咪睇山羊男木口木面,其實佢對愛情有一番唔錯睇法,首先係佢知道自己吸引力差d,再加上本身掛住發圍,所以一旦開始佢就會好好珍惜呢份感情,唔會變心!

第3名處女男

挑挑剔剔的處女男好了解自己的優勢,亦都明白自己要d咩女朋友,但係耐不耐都會想搵個更適合自己的,所以拖住自己女友之餘亦不忘攪下外遇,好麻煩。

女子組

第1名山羊女

桃花往往成日擦身而過,加上擇偶有一定條件,所以一旦擁有,山羊女就會疊埋心水侍夫,再加上有d傳統,唔係對方有咩事,山羊女都係一條心到尾,唔好煩。

第2名處女女

就算點樣緋聞多多都好,就算點樣彈自己男友都好,講到尾處女女都係對自己另一半一條心,而且可以的話都盡量安排響分手之後先攪第二件,否則會煩到佢發癲。

第3名金牛女

唔係話唔專一,只係金牛女太過清楚自己的需要,只要諗到生活質素,諗到對方畀唔到安全感自己,久而久之佢就會開物色其他更適合自己的對象,衰現實

看完帖..記得要回喔, 不然就「打」!!
若小神所貼的文章或是短片&影集無法下載, 請留訊息告知!謝謝大家..
2006-1-11 12:36 PM
查看資料  發短消息   編輯文章  引用回覆
  頑皮豹
  區版主 
  男兒 + 彈淚 = 真情流露 !

積分 69922
  發文 4626
  註冊 2005-8-31
  來自 鐵漢 + 柔情 = 新好男人 !
  狀態 離線

現代社會~還找得到專情女?
那個小開~~或是企業家第二代...展開金錢浪漫攻勢!!
那個女人不傾心!!
專情女可說是國寶了,找不到了!

2006-1-13 07:05 AM
查看資料  訪問主頁  發短消息   編輯文章  引用回覆
  Remain
  資深會員 

積分 5347
  發文 450
  註冊 2005-10-10
  來自 前朝
  狀態 離線

Quote:
Originally posted by 頑皮豹 at 2006-1-13 07:05 AM:
現代社會~還找得到專情女?
那個小開~~或是企業家第二代...展開金錢浪漫攻勢!!
那個女人不傾心!!
專情女可說是國寶了,找不到了!

豹主
這回帖恐怕會引來女性網友群起而攻

但是.......我挺你啦~

2006-1-20 02:02 AM
  erin19
  管理版主 

積分 22622
  發文 1323
  狀態 離線

以現實考量,說不愛錢是假的啦~~~
對現代女性來說...男性經濟基礎應該會慢慢變成擇友第一條件吧~

滴水不停,可以穿石...
2006-1-20 11:45 AM
查看資料  發送郵件  發短消息   編輯文章  引用回覆
  ★夢境晨曦★
  管理版主 
  ~★歐巴桑夢夢★~

積分 25593
  發文 3806
  註冊 2005-9-7
  來自 夢中夢的花園
  狀態 離線

@@哇~~~廣東話﹐ 有看懂一點而已

以現在的社會來說﹐
經濟基礎瞞重要的~
因為現在的人的想法是愛情和麵包都重要
如果要捨其中一個﹐
愛情常常是被拋棄的那個~

也許在從前﹐
還能看到有人會為了愛﹐
哪管他是窮光蛋還是什麼﹐
都一生追隨下去了~

豹豹說的是沒錯噢~
因為現實生活已是如此﹐
夢境想應該沒人會反駮了吧~

落花有意隨流水,流水無心戀落花

命裡有時終須有,命裡無時莫強求
2006-1-20 09:27 PM
  頑皮豹
  區版主 
  男兒 + 彈淚 = 真情流露 !

積分 69922
  發文 4626
  來自 鐵漢 + 柔情 = 新好男人 !
  狀態 離線

Quote:
Originally posted by Remain at 2006-1-20 02:02:

豹主
這回帖恐怕會引來女性網友群起而攻

但是.......我挺你啦~

哈哈~多謝你的相挺咧!
但~女性似乎也沒多大反彈哦!
呼....
阿豹也沒否認有專情女啊~~
只是很難找了.....

現在世界上....
有的是現代陳世美....
多的是時尚拜金女.....
男人..女人..都很會保護自己唄....
哪個專情...哪個就會容易受傷.........
真是苦了專情的人了!

2006-1-23 03:28 PM
查看資料  訪問主頁  發短消息   編輯文章  引用回覆

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題

論壇跳轉選單: