網際論壇 - 恐怖 / 靈異專區 - 鬼話連篇 - [短篇][分享] 有陰陽眼的舅父
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 幫助

免費線上小說
動漫分類 : 最新上架熱門連載全本小說最新上架玄幻奇幻都市言情武俠仙俠軍事歷史網游競技科幻靈異 ... 更多小說

作者:
標題: [短篇][分享] 有陰陽眼的舅父 上一主題 | 下一主題
  thnnhmqq
  一般會員 

積分 679
  發文 50
  註冊 2010-3-13
  狀態 離線
#1  [短篇][分享] 有陰陽眼的舅父

有陰陽眼,成日見到果D 野已經見怪不怪。
所以平時見到果D野都唔會點同我地講。

但有壹次經歷連佢都覺得幾驚。

話說有壹晚佢放工回家,十壹二點到。
佢住系廿幾樓高層。
佢都系如常咁,搭番個兩部lift,其中壹部。
當時lift 入面得佢壹個人,當部lift 開始郁時候,佢開始感覺到D野。
佢企左系部lift 正中間,突然,佢右眼描到右手邊好似有個女人企系度。
我舅父形容個女人系長頭髮,同著淺紅色衫。
呢個時候,我舅父諗住短短分鐘應該冇羊事。
點知,個女人突然飄向正前方,瞪大雙眼望住我舅父。
我舅父佢壹不小心同個女人雙眼對望左,佢即刻好驚好驚,雖然佢成日見到呢D野但未試過有眼神交流過。
我舅父立刻望番其他方向扮作見唔到,但個女人就繼續望住都繞住我舅父系度飄.
lift 到時候好彩個女人咁巖系佢後面,佢望都唔敢望番後面,就立刻快步行番屋企。

[ Last edited by 阿忠 on 2012-9-3 at 05:51 PM ]

2012-9-3 09:58 AM
查看資料  發短消息   編輯文章  引用回覆
  呆一下
  中級會員 

積分 726
  發文 74
  註冊 2005-10-11
  來自 台灣
  狀態 離線

上面的大大0.0香港話!應該很多人看不懂=.="

2012-10-1 07:57 PM
查看資料  發送郵件  發短消息   編輯文章  引用回覆